DE ENIGE GESPECIALISEERDE MOTORRIJSCHOOL VAN WEERT

"De rijopleiding was gewoon geweldig. Enorm blij om voor
Vizier Motoropleidingen te hebben gekozen"

redLine.png

LESMOTOREN

Wij beschikken over diverse moderne lesmotoren. Er is een verlaagd zadel en zelfs een motorfiets met dubbele bediening aanwezig.

LEES MEER

ERVARINGEN

Vizier Motoropleidingen staat bekend om uiterst persoonlijke en hoogwaardige motoropleidingen. Lees hier wat anderen van ons vinden.

LEES MEER

WETGEVING

Je wil je motorrijbewijs behalen en bent benieuwd of je bij ons terecht kunt. Krijg hier advies.

LEES MEER

Lesmotoren

Je maakt bij ons kennis met diverse lesmotoren. Je leert omgaan met oude en nieuwe technieken (bijv. met en zonder ABS remmen). Er is een verlaagd zadel aanwezig waardoor je vanaf 1,60 meter voldoende met de voeten aan de grond kan.

 Honda CB500 (A2)
 Honda CB500 (A) met dubbele bediening
Kawasaki Z650 (A2)
 Kawasaki Z650 (A)

Ervaringen

Vizier Motoropleidingen staat bekend om uiterst persoonlijke en hoogwaardige motoropleidingen. Je hebt één contactpersoon en dat is eigenaar en instructeur Bas. Dat maakt de communicatie even gemakkelijk! Ook ná de rijopleiding kun je nog terecht voor koffie en advies. Klanten worden veelal vrienden en blijven contact behouden met de rijschool. Dat maakt onze motoropleidingen uniek.

Bekijk vooral eens onze beoordelingen op onze Facebook pagina. 

Geen gezeur, geen gedoe. Vanaf 21 jaar je zware motorrijbewijs
behalen zonder extra examens

redLine.png

IK BEN 20 JAAR

Dan heb je verschillende opties voor het behalen van het motorrijbewijs. Lees hier je mogelijkheden.

LEES MEER

IK BEN 21 TOT 24 JAAR

Je kunt direct het zware rijbewijs behalen met rijbewijscode 80. Lees hier wat dit betekent.

LEES MEER

IK BEN OUDER DAN 24

Je behaalt direct je zware motorrijbewijs zonder beperkingen.

LEES MEER

Ben je ouder dan 24 jaar?

Dan kun je direct het volledige motorrijbewijs behalen, zonder beperkingen. Als je in het bezit bent van je autorijbewijs kun je direct beginnen met motorrijlessen (dus nog geen motortheorie benodigd). Na het behalen van je motortheorie, examen voertuigbeheersing en verkeersdeelname slaag je voor de categorie A (zware motorrijbewijs).


Ben je 21 tot 24 jaar?

Dan kun je direct het motorrijbewijs behalen (met rijbewijscode 80). Je krijgt les en doet examen op een motorfiets van de categorie A. Na het behalen van je motortheorie, examen voertuigbeheersing en examen verkeersdeelname slaag je voor de categorie A met rijbewijscode 80. Je mag dan driewielige motorvoertuigen besturen zonder vermogensbeperking en tweewielige motorvoertuigen van de A1 (lichte) of A2 (middelzware) categorie. Na 2 jaar, of zodra je 24 jaar wordt, vervalt de code 80 automatisch en mag je ook tweewielige motorvoertuigen besturen zonder vermogensbeperking.

Let op: Momenteel moet je, zodra je de leeftijd van 24 jaar nog niet hebt bereikt in het bezit zijn van de motortheorie vóórdat je motorrijles mag nemen. Je kunt bij ons eventueel wél al lessen volgen op de A2 motor. De motortheorie is dan nog niet benodigd (Wij beschikken over een Yamaha MT-07 A2 en MT-07 A).

Je bent 20 jaar?

OPTIE 1:

Je kunt direct het A2 motorrijbewijs behalen. Je krijgt les en doet examen op een A2 motor. Na het behalen van je motortheorie, examen voertuigbeheersing en examen verkeersdeelname slaag je voor de categorie A2. Zodra je minimaal 2 jaar in het bezit bent van je A2 rijbewijs doe je nog eens examen verkeersdeelname bij het CBR om je A rijbewijs te behalen. Het voordeel van deze optie is dat je vroeg in het bezit kunt zijn van je A rijbewijs (22 jaar). Het nadeel is dat je opnieuw enkele lessen moet nemen en opnieuw een examen moet doen, met bijkomende kosten. Als het je niet op een jaar komt adviseren we optie 2.


OPTIE 2:

Je start met lessen op een A2 motor maar wacht met het plannen van je motorexamens tot je 21 bent. De motortheorie kun je eventueel al eerder behalen. Je kunt vrijwel onze gehele motoropleiding doorlopen op een nagenoeg identieke motorfiets (Wij beschikken over een Kawasaki Z650 A2 en Kawasaki Z650 A). Je doet examen op een A motorfiets. Je slaagt dan voor de categorie A (met rijbewijscode 80). Je mag dan driewielige motorvoertuigen besturen zonder vermogensbeperking en tweewielige motorvoertuigen van de A1 (lichte) of A2 (middelzware) categorie. Na 2 jaar, of zodra je 24 jaar wordt, vervalt de code 80 automatisch en mag je ook tweewielige motorvoertuigen besturen zonder vermogensbeperking. Het voordeel van deze optie is dat je niet opnieuw examen hoeft te doen. Het nadeel ten opzichte van optie 1 is dat je op zijn vroegst op 23 jarige leeftijd in het bezit bent van je motorrijbewijs A.
   


CONTACT

redLine.png


Adres 
    Vizier Motoropleidingen

      Nazarethsteeg 13
      6001 SB  Weert

Telefoon
     06-24183215
    0495-855670

E-mail
    info@viziermotoropleidingen.nl

Gegevens
    Rijschoolnummer: 5296N4
     Kvk nummer: 56825552